تاثیرات کرونا بر cip فرودگاهها
با شیوع ویروس کرونا اواخر بهمن ماه در ایران در همه ی ابعاد صنعنت گردشگری شاهد تغییرات و معضلات زیادی بودیم. زمانی که بیشترین تعداد مسافر و تردد انجام می شود به یکباره شاهد افت و در نهایت توقف کامل کلیه ی خدمات گردشگری شد. کلیه ی هتل ها پذیرش مسافر را متوقف کردند. در تعداد زیادی از شهرها علاوه بر دستورالعمل های نهادهای دولتی مردم خود از پذیرش مسافران ممانعت کردند.
هر سال در ایام نوروز علاوه بر پروازهای روتین, تعداد زیادی پرواز چارتری به مقصدهای داخلی و خارجی اضافه می شد. با شیوع کرونا ویروس کلیه ی پروازها تعلیق شد. و تدابیر شدید بهداشتی باعث شد مردم مسافرتهایشان را بشدت کاهش دهند. بر اساس پیش بینی های نهادهای مختلف گردشگری تا چند سال آینده روال پروازها و مسافرتها به زمان قبل از شیوع کرونا برنمیگردد.
همچنین شرکت ایرباس فرانسه اعلام کرد بر اساس تحقیقات و پیش بینی های این شرکت حداقل 5 الی 8 سال طول می کشد که سفرها به قبل از کرونا برگردد. و مردم همانند گذشته سفر کنند از این رو این شرکت بزرگ هواپیماسازی شروع به تعدیل نیروها و کاهش هزینه های خود نموده است.
تعطیلی ها در گردشگری
در کشورمان نیز تعداد زیادی از آژانس های مسافرتی تعطیل و نیمه تعطیل هستند. فقط تعداد اندکی با کمترین نیرو فعالیت دارند و در حال حاظر بجز چند پرواز خارجی همه ی پروازهای بین المللی لغو گردیده است. از این رو صرفا آژانس های مسافرتی اقدام به فروش تور و بلیط پروازهای داخلی نموده اند و سفرهای داخلی رونق زیادی گرفته است. هرچند ترس از ابتلا به کرونا هنوز باعث عادی شدن اوضاع سفرها نشده است.
در این میان تعدادی از مسافران به دلیل شرایط خاص شغلی و یا شخصی مجبور به مسافرت هستند و ناگزیر از پرواز در مسیرهای داخلی و حتی خارجی هستند. از این رو برای رفاه حال این مسافران پیشنهاد شرکت واران استفاده از خدمات تشریفات CIP فرودگاهها می باشد. این خدمات باعث می شود مسافران حداقل تماس را با مکانهای آلوده و پرتردد فرودگاه داشته باشند و کلیه ی پروسه ی پروازی مسافران سی آی پی توسط پرسنل تشریفات انجام می شود.
خدمات تشریفات می تواند از درب منزل یا هتل شروع شود و تا درب هواپیما ادامه داشته باشد و البته حالت عکس نیز می تواند اتفاق بیوفتد.
سالنهای CIP فعال
در اوضاع کرونا تعدادی از سالنهای سی آی پی فرودگاه ها هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند و تعدادی دیگر نیز غیرفعال شده اند. از بین سالنهای cip فعال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سالن cip فرودگاه امام خمینی
- سالن cip فرودگاه کیش
- سالن cip فرودگاه مهرآباد
- سالن cip فرودگاه تبریز
- سالن cip فرودگاه اهواز
- سالن cip فرودگاه کرمانشاه
تشریفات cip در فرودگاههای فوق جهت رفاه حال مسافران در ایام کرونایی نیز فعالیت دارند. همچنین کلیه ی موارد بهداشتی در این قسمت ها کاملا منظم و روزانه رعایت می شود.
سالن های CIP غیرفعال (تعطیل)
با توجه به کاهش پروازها و عدم تمایل مسافران به سفر در بسیاری از شهرها، در اسنفد و فرودین ماه حجم پروازها بشدت پایین آمد و مردم مسافرتی نداشتند. از این رو تعدادی از سالنها cip فرودگاه ها اقدام به تعطیلی این بخشها نمودند از جمله سالن cip فرودگاه مهرآباد به مدت یک ماه تعطیل شد و با شروع پروازها دوباره راه اندازی شد. اما تعدادی از این فرودگاهها هنوز اقدام به بازگشایی سالن های cip نکرده اند.
از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سالن cip فرودگاه اصفهان
- سرویس فست ترک و لانج فرودگاه امام خمینی
در این زمانهایی که مردم بیش از اندازه به این خدمات نیاز دارند می بایست این سوال مطرح شود دلیل عدم بازگشایی این خدمات در این فرودگاهها چیست؟ و چرا مدیریت فرودگاههای مذکور تسهیلات و کمکی در راه اندازی این سرویس ها به شرکتهای پیمانکار این حوزه نمی کنند؟ و یا در صورت قصور از طرف شرکتها چرا نظارتی در این حوزه از جانب فرودگاهها اعمال نمی شود؟